Koprivnica nagrađena za projekt Living Lab

Objavljeno: 21/11/2019

Podijeli

U Tvornici Kulture je u srijedu, 20.11.2019. održana peta konferencija "Pametni gradovi - gradovi budućnosti 2019" na kojoj se nagrađuju najbolji gradovi i rješenja koja pomažu i olakšavaju život građana. Od ukupno četiri kategorije koje projekt nudi, Grad Koprivnica je dobitnik nagrade u kategoriji "Pametna energetika/okoliš" zahvaljujući svojem projektu Living Lab. Upravo je sustav javne rasvjete, koji može pružiti više od samog osvjetljavanja javnog prostora i prometnica, prepoznat kao veliki potencijal u razvoju i primjeni različitih „smart city“ rješenja. Važno je napomenuti da će Living Lab kroz uvođenje mogućnosti razvoja i testiranja različitih funkcionalnosti adresirati različite probleme i prilike za unapređenje života građana i optimiziranje korištenja resursa grada.

Nagrada je uručena gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji je poručio kako je Living Lab primjer digitalizacije za kojim bi trebao ići svaki grad, kao i cijela zemlja.

Čestitamo i jednom od naših osnivača, gradu Varaždinu, na nagradi u kategoriji „Pametno življenje“ za projekt „Banfica“, konkretno izgradnji optičke mreže u istoimenom naselju koja je stanovnicima omogućila povećanje kvalitete svih telekomunikacijskih usluga, smanjenje troškova u zajednici, stvaranje najnovijeg tehnološkog okruženja i dala doprinos povećanju BDP-a.