Još uvijek možete postati partner projekta LLKC

Objavljeno: 07/03/2019

Podijeli

Sa zadovoljstvom možemo reći kako su se projektu Living Lab Koprivnica u vidu partnerstva priključile kompanije Elektrokovina, Led elektronika, Omega Software, Detas, Horfam, Lipapromet, Energy Plus koji su proizvođači ili zastupnici/distributeri naprednih rješenja vanjske rasvjete. Uz pruženu popratnu infrastrukturu grada Koprivnice, bez naknade su ustupili svjetiljke na kojima će biti prezentirana nova tehnološka rasvjetna rješenja.

Trenutno je u Living Labu Koprivnica popunjeno trinaest od dvadeset i jedne dostupne zone za testiranje te pozivamo sve zainteresirane partnere da se uključe u projekt. Ukoliko iskažete interes za jedno ili više ponuđenih testnih polja, potpisujete Sporazum o suradnji s Gradom Koprivnicom, učlanjujete se u Living Lab Koprivnica (bez naknade za prvu godinu korištenja). Sukladno klasama prometnice za odabrano testno polje, a prema normi HRN EN 13201 donirate Gradu potreban broj svjetiljki (ovisno o veličini testnog polja) i obvezujete se na zahtijevanu razinu rasvjetljenosti sukladno već navedenoj normi. To vam osigurava mogućnost testiranja novih značajki na infrastrukturi javne rasvjete unutar testnog polja uz mogućnost zamjene svjetiljki s ciljem testiranja ili prezentacije novih modela.

Grad Koprivnica će izvršiti sve potrebne infrastrukturne zahvate, osigurati održavanje infrastrukture putem održavatelja i upravitelja javne rasvjete grada Koprivnice, osigurati neprekidno napajanje u stupu javne rasvjete te demontiranje postojeće i montiranje nove svjetiljke. 

REA Sjever kao nositelj ovog projekta će pak promovirati projekt kroz različite kanale i osigurati posjećenost Living Labu Koprivnica uz stručno vođenje, kako bi vaša rješenja vidio što veći broj donositelja odluka o implementaciji pametne javne vanjske rasvjete.